Mendeleev Communications
RUS  ENG    ЖУРНАЛЫ   ПЕРСОНАЛИИ   ОРГАНИЗАЦИИ   КОНФЕРЕНЦИИ   СЕМИНАРЫ   ВИДЕОТЕКА   ПАКЕТ AMSBIB  
Общая информация
Последний выпуск
Архив
Правила для авторов

Поиск публикаций
Поиск ссылок

RSS
Последний выпуск
Текущие выпуски
Архивные выпуски
Что такое RSS



Mendeleev Commun.:
Год:
Том:
Выпуск:
Страница:
Найти






Персональный вход:
Логин:
Пароль:
Запомнить пароль
Войти
Забыли пароль?
Регистрация


Mendeleev Communications, 2022, том 32, выпуск 4, страницы 558–560
DOI: https://doi.org/10.1016/j.mencom.2022.07.041
(Mi mendc725)
 

Эта публикация цитируется в 2 научных статьях (всего в 2 статьях)

Communications

Effect of biodegradation conditions on morphology of ternary compositions of low density polyethylene with poly(lactic acid) and starch

K. V. Aleksanyana, S. Z. Rogovinaa, A. M. Shakhova, N. E. Ivanushkinab

a N.N. Semenov Federal Research Center for Chemical Physics, Russian Academy of Sciences, Moscow, Russian Federation
b G.K. Skryabin Institute of Biochemistry and Physiology of Microorganisms, Russian Academy of Sciences, Pushchino, Moscow Region, Russian Federation
Аннотация: Polyethylene–poly(lactic acid)–starch ternary compositions were obtained in a rotor disperser under conditions of shear deformation. Their biodegradation under the action of mold fungus spores and soil was investigated using IR spectroscopy and SEM. The changes under the fungal action revealed that the ternary blends represented a nutrient medium, while the exposure to soil led to alteration in morphology due to the whole range of numerous environmental factors.
Ключевые слова: low density polyethylene, poly(lactic acid), starch, biodegradation, morphology.
Реферативные базы данных:
Тип публикации: Статья
Язык публикации: английский
Дополнительные материалы:
Supplementary_data_1.pdf (517.4 Kb)


Образец цитирования: K. V. Aleksanyan, S. Z. Rogovina, A. M. Shakhov, N. E. Ivanushkina, “Effect of biodegradation conditions on morphology of ternary compositions of low density polyethylene with poly(lactic acid) and starch”, Mendeleev Commun., 32:4 (2022), 558–560
Образцы ссылок на эту страницу:
  • https://www.mathnet.ru/rus/mendc725
  • https://www.mathnet.ru/rus/mendc/v32/i4/p558
  • Эта публикация цитируется в следующих 2 статьяx:
    Citing articles in Google Scholar: Russian citations, English citations
    Related articles in Google Scholar: Russian articles, English articles
    Mendeleev Communications
     
      Обратная связь:
     Пользовательское соглашение  Регистрация посетителей портала  Логотипы © Математический институт им. В. А. Стеклова РАН, 2025